Wereldfestival Almere

Zaterdag 21 september, Rio de Janeiroplein (kermisterrein) Almere Buiten
 

Op zaterdag 21 september is het Wereldfestival terug, een fris multicultureel festival waarbij ontdekking en ontmoeting centraal staan. Met heel veel muziek van topbands en artiesten, een grote wereldmarkt, een kinderdorp en natuurlijk lekker eten. De muziek komt uit veel verschillende landen.

Het concert van de internationale sensatie Soweto Soul brengt voor het eerst de muzikale ziel van de townships, de Zuid-Afrikaanse buitenwijken, naar een festival in Flevoland. In samenwerking met uit Zuid-Afrika overgekomen artiesten combineert de Nederlandse producer / gitarist Joep Pelt muziekstijlen als Pennywhistle Jive, Hip-Hop, Mbaqanga en Kwaito. Het resultaat is een dynamische show waarbij stilstaan geen optie is.

Ook het optreden van de 7-mans formatie Tabanka is bijzonder, zij zijn gespecialiseerd in het spelen van “funaná”, razendpopulaire Kaapverdische accordeonmuziek. Opzwepend, vrolijk en heel dansbaar.

Ook de Rootsriders, ‘Europe’s best Bob Marley tribute’ als we BBC-radio mogen geloven, keren terug naar Almere, met hun compleet nieuwe show Legend35, een eerbetoon aan ‘Legend’, het album van Bob Marley dat precies 35 jaar geleden uitkwam en een van de meeste verkochte albums ooit is. Sinds afgelopen jaar is de uit Sudan afkomstige Mo Ali de leadzanger van Rootsriders, een band die in Flevoland een grote schare fans heeft opgebouwd.

Dave Mochilero met zijn band zorgen voor Latin sferen. Deze uit Colombia afkomstige artiest speelt de meest dansbare cumbia, rumba, son en Latin classics. 

Het muzikale gedeelte van het festival wordt afgesloten met een bijzonder concert. “huisband Trafassi” komt dit jaar in de XL versie, met een bijzonder uitgebreid orkest. Naast hun eigen repertoire hebben zij als speciale gast hitzanger Kenny B. uitgenodigd, die uiteraard zijn grote hits ten gehore komt brengen. Een feestelijke afsluiter van het festival.

Verder zijn er een wereldmarkt, een groot Afrikaans Kinderdorp van de stichting African Center en diverse workshops (muziek, dans, brassband) die gratis worden aangeboden.

  Wereldfestival Almere is op zaterdag 21 september, 12.00-23.00 uur op meerdere locaties in het centrum van Almere Buiten. Entree gratis. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Almere City Marketing, provincie Flevoland, Tweak Gigabit Internet, Sena Performers en de ondernemers van Buitenmere. 

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het huren van een kraam!

Gebruik het onderstaande contactformulier voor al uw vragen of verzoeken.

 

Dit zijn de tijden van de optredens en activiteiten (check Facebook voor updates):

• Wereldmarkt: 12.00-23.00 uur
veel leuke kramen met bijzondere artikelen uit de hele wereld. 
Bekend van de Almeerse Afrikadag.

• Afrikaans Kinderdorp: 12.00-18.00 uur
In de vrolijk tenten van het African Center is van alles te doen voor de kids. Maak zelf een Afrikaans muziekinstrument, speel een Afrikaans spel of maak een telefoonhoesje van een oude autoband. 

• Wereldeten: 12.00-24.00 uur
Ga je voor een portie fladder, een “krekel-sushi” of bord een oud-Hollandsche Hete Bliksem?
Keus genoeg. 

•Workshops: 12.00-18.00 uur
Altijd al zelf in een brassband willen spelen? Een een Afrikaanse dans proberen of gewoon muziek maken? Doe mee aan een van de leuke workshops. Uiteraard allemaal gratis.